Esqura journey ebook

The Journey, de Helende Reis

Brandon Bays is de grondlegger van The Journey, de Helende Reis. Zij ontwikkelde de methode, nadat bij haar een tumor in haar buik was geconstateerd. Zij heeft haar eigen lichaam aangezet tot genezing door het oplossen van emotionele blokkades en het resetten van het lichaamseigen vermogen tot genezen. Na deze ervaring ontwikkelde ze de Journey methode, die wereldwijd vele mensen heeft geholpen. Lees de internationale bestseller van Brandon Bays (vertaald in 23 talen en meer dan 1 miljoen boeken verkocht) en download gratis het e-book van The Journey.

Wat is een Journey of een Helende Reis?

Een helende reis is een effectieve manier om naar de diepste oorzaak van je klacht te gaan. Tijdens een helende reis ga je aan het werk met de emoties die verbonden zijn met bepaalde gebeurtenissen uit je leven. 

Emoties bestaan altijd, ze komen en ze gaan. Maar sommige emoties konden niet op gezonde wijze ervaren worden. Ze waren zo verbonden met een nare of traumatische gebeurtenis, dat het lichaam de boodschap heeft gekregen die emoties niet meer toe te laten. En je niet meer open te stellen voor dergelijke gebeurtenissen. Deze emoties worden met de herinnering op celniveau opgeslagen. Dit gebeurt onbewust en uit pure zelfbescherming. 

Door de methodiek van de Journey is het mogelijk om toegang te krijgen tot deze herinneringen en ons te bevrijden van de bijbehorende blokkades zodat we een volwaardig leven kunnen leiden.

Als je een vrij leven wilt leiden, vrij van emotionele of fysieke blokkades, onderga dan een helende reis.

Waar kan de Journey methode bij helpen?

Emotionele en fysieke gezondheid

Ervaar je vaak zorgen, angst of stress? Laat je gezondheid mentaal en fysiek te wensen over? Of heb je last van blijvende vermoeidheid? The Journey is een effectieve en inspirerende methode, die hulp biedt bij de meest uitlopende fysieke en emotionele problemen.

Depressie en relatie

Ervaar je problemen met familie of werk? Voel je je vaak lusteloos, depressief of volledig onverschillig, vastgelopen of besluiteloos? Gewone mensen, ongeacht hun achtergrond leeftijd of opleiding, hebben hun leven totaal weten te veranderen door The Journey methode.

Innerlijke kracht en spiritualiteit

Een gezonde, positieve energie zorgt voor innerlijke kracht. Maar soms kom je op een punt in je leven waarin je je zelf de vraag stelt: Wie ben ik? Waarom ben ik hier? Welke doel heb ik in dit leven? The Journey is allesbehalve zweverig maar leidt tot meer zelfvertrouwen, rust en vitaliteit. 

Meer informatie over The Journey

Wat is The Jouney en hoe gaat het in zijn werk?

Brandon Bays, de grondlegster van The Journey, is erin geslaagd een therapievorm te ontwikkelen die verder gaat dan alleen het persoonlijkheidsniveau. Haar methode werkt zeer diep door tot op cel- en zielsniveau. The Journey (Helende Reis) is een inspirerende en uitermate effectieve methode. Onder begeleiding maak je zittend op een stoel, in een 1 op 1 sessie, een diepgaande innerlijke reis.

Door je emoties heen word je geleid naar je diepste wezen, je bron/kern. Zodat je weer bewust kunt ervaren wie je werkelijk bent. Dit is een vreugdevolle en zeer helende ervaring.

Een reis naar binnen

Deze reis naar binnen brengt je in contact met je eigen innerlijke wijsheid. Je krijgt antwoorden en inzichten op zaken uit het verleden of uitdagingen die nu in je leven spelen. Het goede nieuws is dat je vooral niet je best hoeft te doen. De reis wordt geleid door de wijsheid van jouw onderbewustzijn en jouw eigen lichaam.
Als er iets gebeurt dat wonderbaarlijk is, naar aanleiding van een helende reis, is dat niet door of dankzij de therapeut. Je bent het zelf die het werk doet en in alle eerlijkheid naar de problemen durft te kijken. Het werkt altijd! Soms volgt er genezing, soms volgt er een diep inzicht. In alle gevallen is er meer vrede met de huidige situatie.

Men heeft ontdekt dat herinneringen en emoties niet alleen opgeslagen zijn in de hersenen, maar ook in alle lichaamscellen ligt opgeslagen. Sindsdien is ook bekend dat een herinnering met niet volledig verwerkte emoties, de eiwitstructuren (softwareprogramma) in onze cellen verandert. Hierdoor wordt ons gedrag en onze gezondheid beïnvloed. Tijdens een Helende Reis maak je opnieuw contact met deze emoties en de bijbehorende herinnering. Door de emoties te uiten en de ander of jezelf te vergeven, wordt er schoon schip gemaakt en wordt het oude softwareprogramma gewist. Er zullen nieuwe gezonde cellen ontstaan, die vrij zijn van onverwerkte emoties en beperkende eiwitstructuren.

Bij welke klachten kun je The Journey inzetten?

The Journey (Helende Reis) kan worden ingezet bij allerlei klachten en problemen bij volwassenen en kinderen vanaf vijf jaar. Te denken valt aan:

  • alle soorten lichamelijke en emotionele klachten en ziektes
  • relatie- en seksualiteitsproblemen
  • verslavingen, obsessief gedrag, fobieën, angsten
  • leer- en gedragsproblemen
  • opvoedingsproblemen
  • creatieve blokkades en stagnatie in persoonlijke groei
  • zingeving en stervensbegeleiding
  • depressie, chronische vermoeidheid, burn-out
  • neerslachtigheid, lusteloosheid, etc.

The Journey methode van Brandon Bays is een reis naar binnen, die je helpt jezelf te bevrijden van oude emotionele bagage en opgeslagen pijn, die je lang heeft weerhouden te zijn wie je werkelijk bent.

Hoe kan The Journey je helpen?

Emotioneel in balans

Je hebt het gevoel dat je vast zit of dat er meer is in het leven
Houd je jezelf tegen om de beste versie van jezelf te zijn? De Journey helpt je om je opnieuw te verbinden met je volledige potentieel. Het bevrijdt je van vastgeroeste overtuigingen en emotionele blokkades waar je je wellicht niet eens bewust van bent. Terwijl je je vastgeroeste overtuigingen achter je laat, ben je in staat om met onvoorwaardelijke liefde en acceptatie te genieten van innerlijke vrijheid.

Fysiek gezond zijn

Je hebt last van je gezondheid, ziekte of fysiek ongemak
De Journey heeft duizenden mensen geholpen om af te komen van ziekte en “ongeneeslijke” ziektes en aandoeningen. Als je te maken hebt met gezondheidsklachten, geeft de Journey methode je praktische handvatten om je lichaam en geest te genezen op een diep cellulair niveau. Het is geen snelle oplossing, maar een verandering in je manier van leven waar je de rest van je leven baat bij hebt.

Depressie

Angst, stress of negatieve gevoelens speelt een centrale rol in je leven
The Journey methode hebben mensen geholpen met depressie, angst, fobieën, stemmingsstoornissen, obsessief-compulsieve stoornissen en allerlei andere emotionele uitdagingen. Jouw emotionele welzijn is een keuze. Je kunt ervoor kiezen om negatieve baggage, die je tegenhoudt om gelukkig te zijn, op te ruimen. Je kan je levensomstandigheden niet veranderen, maar de wijze waarop je ermee omgaat wel.

Relaties

Je wilt meer bevredigende en gelukkige relaties
De relaties die we met anderen hebben zijn een reflectie van de relatie die we met onszelf hebben. De Journey methode heeft mensen met uiteenlopende relatie-uitdagingen geholpen; van het oplossen van diepgewortelde huwelijksproblemen en het afscheid nemen van negatieve invloeden tot het leren aangaan van diepgaande verbinding.

Spiritueel groeien

Je zoekt nog steeds naar je ongekende potentieel
De Journey methode is voor mensen die bereid zijn om in de spiegel te kijken en te achterhalen wat ze tegenhoudt in het leven. Het is voor mensen die de waarheid zoeken en niet langer willen schuilen of zich klein willen houden. Als je klaar bent om je mouwen op te stropen en aan het werk te gaan, zul je een diepgaand niveau van bewustzijn en bevrediging ervaren.

Welvaart en financieel succes

De Journey geeft je inzicht en handvatten om je los te maken van de blokkades die je tegenhouden om financiële vrijheid te ervaren. Als je eenmaal je beperkende overtuigingen ten aanzien van welvaart, geld en financieel succes opzij hebt geschoven, ga je met meer duidelijkheid, visie en brandstof op je doel af. Je zult meer succes hebben in je bedrijf of carrière en tegelijkertijd je relaties met collega's, familie, vrienden en de samenleving verbeteren.

Wetenschappelijk onderzoek

Lees hieronder korte samenvattingen van wetenschappelijk onderzoek dat is gedaan door verschillende personen naar de invloed van negatieve (onderdrukte) emoties, gedachten en overtuigingen op onze fysieke gezondheid.

Succesvol genezen en Celherinnering theorie (Deepak Chopra)

Alle cellen in ons lichaam vernieuwen zich continue; een oude cel sterft af en wordt vervangen door een nieuwe cel. Het tempo waarin dit gebeurt, is afhankelijk van de specifieke cel. De cellen van de oogbol regenereren in 48 uur, daarom kun je na een oogoperatie vaak binnen 48 uur weer zien. De cellen van de lever regenereren in 6 weken, de huidcellen in 3 tot 8 weken etc.

Deepak Chopra (1947) is afgestudeerd arts en gespecialiseerd als internist en endocrinoloog. Dr. Chopra was aanvankelijk algemeen arts en vestigde zich vervolgens als endocrinoloog. Jarenlang heeft hij patiënten onderzocht die succesvol genazen. Dr. Chopra merkte op dat, uitgaande van deze celvernieuwing, een tumor in de lever na 6 weken weg zou moeten zijn. Dit is echter niet zo: kennelijk kopieert de nieuwe cel informatie van de oude. Hij postuleerde de theorie dat herinneringen letterlijk in de cel opgeslagen kunnen worden én dat deze patronen worden doorgegeven aan de volgende celgeneratie. Hierdoor start de nieuwe cel met het degeneratieve ziektepatroon. Dit kan de oorzaak zijn van degeneratieve ziektepatronen.

Alle patiënten uit zijn onderzoek die succesvol genazen, hadden twee karakteristieken gemeen:
1. Zij kregen toegang tot een zijnstoestand voorbij het verstand, wat genezing stimuleerde.
2. Zij lieten herinneringen los die op celniveau opgeslagen waren.

Dr. Chopra heeft meer dan veertig boeken geschreven en zijn werken zijn in 35 talen vertaald. Daarnaast heeft hij vele videobanden en geluidscassettes uitgegeven. Chopra werd in 1999 door het tijdschrift TIME Magazine uitgeroepen als één van de honderd grootste helden en idolen van de eeuw. Chopra is de oprichter en directeur van het Chopra Center for Well Being in Californië.

Dr. Candace Pert (1946) is een internationaal erkend psychofarmacoloog . Ze heeft vooral onderzoek gedaan naar de moleculaire grondslag van psychische processen. Dat heeft geresulteerd in baanbrekende theorieën over bewustzijn en neuropeptiden.

Pert heeft diepgaand onderzoek gedaan naar het effect van onze emoties op ons lichaam op celniveau. Voor dit onderzoek is zij genomineerd voor de Nobelprijs. In haar boek 'Molecules of Emotion' beschrijft zij hoe niet opgelost trauma en negatieve emoties fysiek worden opgeslagen op celniveau in de vorm van eiwitstructuren. Deze eiwitstructuren blokkeren bepaalde celreceptoren in het celmembraan waardoor de communicatie met andere cellen wordt verminderd en ook de celstofwisseling negatief beïnvloed wordt. Deze verminderde communicatie en celstofwisseling wordt doorgegeven aan de volgende celgeneratie. Door de opgeslagen herinneringen worden de cellen als het ware op de 'niet actief'-stand gezet. Na verloop van tijd, vaak jaren nadat de stressvolle gebeurtenis plaats vond, merk je dit in de vorm van emotionele en fysieke aandoeningen en ziektes.

Dr. Barbara McClintock is een Amerikaans genetica. Voor haar werk heeft zij in 1983 de Nobelprijs ontvangen. McClintock heeft vastgesteld dat ernstige schokken, zoals zeer negatieve emoties en milieu stress, het effect hebben dat het menselijke genoom (de drager van onze erfelijke informatie, het DNA) zich anders rangschikt met als gevolg dat het minder effectief werkt. In 2004 heeft de Nationale Academy voor Wetenschap in de USA geconcludeerd dat ernstige stress (emotioneel, fysiek, milieu) de DNA-segmenten zodanig aantast, dat deze vervormen en niet meer effectief kunnen werken.

Dr. Bruce Lipton, voormalig professor aan de Mediche faculteit van de Universiteit van Wisconsin en wetenschappelijk onderzoeker aan de Stanford University School of Medicine, spreekt van een nieuwe biologie die aantoont dat het klassieke genetische model waarin DNA onveranderlijk is, volledig achterhaald is. Lipton concludeert dat DNA zich aanpast en dat we een keuze hebben om ons DNA te veranderen en te verbeteren.

Het Institute of Heart Math in Californië, USA, heeft het effect van sterke emoties op DNA onderzocht. In een proef hielden 28 proefpersonen een reageerbuis met menselijk DNA vast in hun handen. Het DNA was verkregen van placenta's van natuurlijke pasgeborenen. In de reageerbuis werd precies gemeten hoe het DNA zich gedroeg. De proefpersonen kregen zeer schokkende videobeelden te zien die sterke negatieve emoties in hen opriepen. Uit de metingen bleek dat de DNA-strengen zich sterk verkortten en oprolden waardoor veel van de DNA-codes gedeactiveerd werden. Vervolgens kregen de proefpersonen videobeelden te zien die emoties als liefde, waardering en dankbaarheid in hen opriepen. De DNA-strengen rolden zich weer uit en werden weer langer. De eerst gedeactiveerde DNA-codes werden weer geactiveerd. Emoties beïnvloeden ons DNA direct, positief en negatief, afhankelijk van de emotie. Als we onze emoties veranderen, veranderen we ons DNA.

Omdat onze emoties het lichaam-verstand (body-mind) direct beïnvloeden heeft het onderdrukken of extreem uiten van emoties een negatief effect op ons lichaam. Als we emoties onderdrukken, wegslikken, negeren of juist onze controle helemaal verliezen dan heeft dit een direct negatief effect op ons DNA. Delen van het DNA zijn niet meer beschikbaar voor de regulatie van de levensprocessen. Dit effect is vergelijkbaar met een mutatie, waarbij een deel van het DNA niet meer beschikbaar is of verkeerde informatie geeft. Mutaties veroorzaken fysieke en emotionele aandoeningen en ziektes.

(Bron: wikipedia)