Inzicht in jezelf

Inzicht in jezelf en wie is mijn klant?

Deze vraag stelde ik mezelf toen ik deze website aan het maken was. Ja inderdaad, ik heb deze website helemaal zelf gebouwd. Toch wel handig als je naast ‘coach’ ook marketeer bent. Al is een website bouwen niet helemaal mijn specialisme…. marketing kent vele terreinen….. ben toch trots op mezelf! Men zegt wel eens: “Je trekt de klanten aan die bij je passen en vaak ook hetzelfde probleem hebben of hebben gehad als jij”. Als dat zo is, dan moet ik dus eerst iets over mezelf vertellen.

Mijn hele leven heb ik het gevoel had dat er iets niet klopte. Ik kon me soms zomaar ineens naar voelen. Ik kan het gevoel niet helemaal omschrijven. Alsof je met je verkeerde been uit bed stapt maar je hebt geen idee wat er aan de hand is.

Ik denk dat ik een aantal keer een signaal heb gekregen welke weg ik zou willen/moeten volgen maar ik durfde er niet naar te luisteren. Ik weet nog dat ik een folder in mijn handen kreeg over regressie therapie, ik was vermoed ik een jaar of 20. In die tijd was alternatieve geneeswijze niet echt een onderwerp waar over gesproken werd en internet was er nog niet. Maar de tekst in de folder trok me enorm! Ergens voelde ik dat hier de oplossing lag. Terug naar een vorig leven, wauw. Ik wist niet eens zeker of ik er wel in geloofde…. Maar het is me altijd bijgebleven.

Zelfonderzoek

Vele onderzoeken om inzicht in mezelf te krijgen volgden: een medium, reiki-opleiding, rebalancing, astrologie etc. Alles heeft bijgedragen aan beter inzicht waar ik heel dankbaar voor ben.

Maar toch was ik er nog niet helmaal. Als ik aan mijn verleden dacht, dan kwamen er geen mooie herinneringen boven. Mijn jeugd was niet geweldig. Een relatie waarin ik wel gelukkig leek maar waarin ik me als een ‘pleaser’ opstelde en compleet over me heen liet lopen. Raar eigenijk he, dat als we terug denken aan iets, aan het verleden, dan is het vaak negatief. Zo blijkt de mens nu eenmaal in elkaar te zitten.

Ik had een goede baan als marketeer en verdiende erg goed. Maar was ik gelukkig in die baan, nee. Deed ik iets vanuit mijn hart, met passie? Nee. Maar ik was er wel erg goed in. Ik kreeg uitstekende beoordelingen, salarisverhoging en was een geliefde collega: ik stond altijd voor iedereen klaar.

Onbewust bleef ik zoeken naar iets, volgde de ene cursus naar de andere, zonder te weten waarom. Ik had me voor een Reiki-cursus ingeschreven in Amsterdam. Ik herinner me het nog goed, ik zat tussen de cursisten in een kring toen werd uitgelegd wat Reiki was. En ik dacht: oh nee he! Moet ik nu mijn hand op iemand gaan leggen! Ik had werkelijk geen benul wat ik er deed maar het greep me wel. Uiteindelijk heb ik de jaaropleiding gevolgd en met succes afgerond.

Something is calling you home

Totdat ik hoorde over de The Journey, van een huisarts nota bene. Hij vertelde met passie over The Journey methode van Brandon Bays en over hoeveel baad zijn clienten hierbij hebben: dat de Helende Reis (de Nederlandse benaming) een buitengewoon krachtig middel is om je cellulaire geheugen op te schonen van traumatische, emotionele ervaringen, waardoor ziekten, ook lichamelijke, kunnen oplossen. Dit is het dacht ik. Voordat ik het wist had ik me ingeschreven voor een lang weekend The Journey Intensive in Londen. Weer had ik geen idee wat me te wachten stond maar wat een openbaring was dit! Zoals Brandon Bays zelf zo mooi kan zeggen: ‘something is calling you home’.

Eindelijk kreeg ik toegang tot mijn emoties, herinneringen en kon ik mijn ‘beschermmuur’ laten zakken. Binnen no time had ik de hele opleiding afgerond en heb ik nog meer zelfinzicht gekregen. Als ik nu aan mijn verleden denk: aan mijn jeugd, vorige relaties… dan glimlach ik. Ik zie dan alleen leuke, mooie herinneringen voor me, de negatieve zijn op de achtergrond, ze raken me niet meer.

Dit is volgens mij de kern, inzicht krijgen in jezelf. Willen leren, willen groeien in dit leven. In elke rol die je hebt: kind, ouder, partner, vriend, collega noem maar op. Durven kijken naar jezelf, welke rollen heb je gespeeld, wat heeft het je gekost om ze op die manier te spelen? Hoeveel beschermlagen heb je en welke emoties zitten daaronder verborgen?

Overtuigingen los laten

Ik houd van simpel, snel, niet te ingewikkeld. Daarom trekt The Journey en NLP me. In een sessie kun je zoveel resultaat bereiken, waar je bij een psycholoog misschien jaren over zou doen. Begrijp me niet verkeerd, er is geen goed of fout. Voor iedereen is een juiste aanpak, methode, healing, medicijn. Het is maar net wat bij je past en waar je je goed bij voelt. Ik houd van snel en effectief.

Neem een angststoornis, bijvoorbeeld: je durft niet in een lift. De angst voor liften neemt alleen maar toe en waarschijnlijk wordt je ook nog bang voor andere dingen. Ik ken mensen die hier jaren, misschien wel het grootste deel van hun leven last van hebben en het wordt niet minder, alleen maar erger. De angst voor de lift is waarschijnlijk ontstaan door een bepaalde gebeurtenis in je leven, die misschien maar heel kort geduurd heeft, misschien maar een paar seconden. Misschien heb je naar een enge film gekeken en is toen de angst ontstaan. Je bent er hoogst waarschijnlijk niet mee geboren (of het moet in een vorig leven ontstaan zijn).

Angststoornis

Het gekke is dat mensen met een angststoornis het beeld hebben dat ze er nooit vanaf komen, het hoort bij ze. Of het duurt heeeeeel lang en ze moeten een moeizame, lijdzame therapie volgen. De gedachte dat iets wat in een paar seconden gecreëerd is, misschien ook wel in een paar seconden op te lossen is, komt niet in ze op. Sterker nog, ze willen het niet geloven. Maar het kan wel! Als je wilt kan alles. Dus je moet het wel willen en ervoor open staan.
Ga eens goed bij jezelf na: wil je een probleem wel echt oplossen? Wie ben je zonder jouw probleem? Stel dat je het probleem niet meer zou hebben, hoe zou je toekomst er dan uitzien?

Wil je advies bij deze vragen en wil je meer inzicht in jezelf? Neem contact met me op?