Waar staat NLP voor?

NLP staat voor Neuro-Linguïstisch Programmeren. In het kort betekent het effectief omgaan met je brein (Neuro). Door op een slimme manier taal te gebruiken (Linguïstisch). Zodat je handige strategieën leert (Programmeren).

Neuro verwijst naar de interactie tussen de zintuigelijke waarnemingen (zintuigen) en ons neurale systeem (centrale zenuwstelsel en de mind). Linguïstisch verwijst naar de taal en andere non-verbale communicatie systemen die we gebruiken om onze denkpatronen (onze gedachten en onze werkelijkheid) betekenis te geven. Programmeren verwijst naar het ontdekken van onze automatische denk- en gedragspatronen en het vermogen om ze te veranderen.

De kracht van NLP

De buitenwereld ervaar je door je 5 zintuigen: horen, zien, voelen, ruiken en proeven. Elke keer dat je iets ervaart gebruik je deze 5 zintuigen en maak je tegelijkertijd interne beelden, geluiden, gedachtes, reuken en smaken. Je slaat deze informatie op zodat je weet hoe je de wereld om je heen kunt ervaren.

We nemen allemaal dezelfde buitenwereld waar via onze zintuigen. Maar  iedereen reageert hier anders op. Via een intern proces worden deze zintuiglijke waarnemingen omgezet in communicatie en gedrag. Door NLP toe te passen word je je bewust van je waarnemingen, gedachtepatronen en gedrag, zodat je waar nodig blijvende veranderingen in je communicatie en gedrag kunt maken en tot betere resultaten kunt komen.

NLP geeft je weer vrijheid. In eerste plaats om vrij te zijn van negatieve gevoelens, gedachten en herinneringen. Om daarna vrij te zijn om positieve gevoelens te bereiken. NLP draait om vier hoofdthema's: goed omgaan met gevoel, goed omgaan met herinneringen, goed omgaan met toekomstverwachtingen en goed omgaan met gedachten. Dus geen nare gevoelens, traumatische herinneringen, zorgen over de toekomst of gepieker. Op die manier vergroot NLP de kwaliteit van je leven.

Wanneer NLP inzetten?

Door NLP in te zetten doorbreek je patronen en ga positiever denken, voelen en communiceren! Ook ontdek wie je echt bent, wat je wilt en waar je voor staat, ervaar je meer zelfvertrouwen en rust. Je krijg inzichten in je patronen en je eigen communicatie en je verbetert daarmee de relatie met de mensen om je heen. Je voelt meer vrijheid, zodat je vaker kunt ontspannen en genieten. Kortom: je voelt je gewoon goed in je lijf en je goed zoals je bent.

NLP kan goed toegepast worden bij: angsten overwinnen, paniekaanvallen, depressies en trauma’s elimineren, het vergroten van je zelfbeeld en zelfvertrouwen en het versterken van onbewuste processen zoals het zelfhelende vermogen van je lichaam.

Ik heb technieken aangeleerd om je weer gewoon goed te laten voelen. Mocht je deze technieken ook willen leren, het is heel eenvoudig, neem dan contact met me op.