Esqura journey

We hebben allemaal angsten, vooroordelen, blokkades, ego’s die ons tegenhouden om echt jezelf te zijn en om in vrijheid te leven. The Journey is een methode om alle lagen/muren die we om onszelf heen gebouwd hebben af te breken. Deze muren zijn ooit eerder ontstaan door ervaringen in dit leven of een vorig leven als je daarin gelooft of door overtuigingen van onszelf van onze (voor)ouders.

Op het moment dat je beseft dat deze muren/lagen je niet meer dienen en je breekt deze muren af, dan kom je tot je ware zelf en ben je vrij (authentiek) en leef je vanuit je hart en valt alles op zijn plek. Dan weet je waarom je hier bent en wat jouw levenspad is.

The Journey, ook wel helende reis genoemd, voor mij de enige echte methode om door alle lagen en muren heen te breken. Bij de emotie te komen. En antwoord te krijgen op de vraag: wat speelt er zich hier echt af? Om uiteindelijk weer te kunnen schitteren als een diamant, zonder al die laagjes stof die we gedurende ons leven hebben opgebouwd.

Wat is mijn rode draad?

Ik heb geen specifieke passie voor iets, dacht ik. Wat wil ik? Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Dat waren vragen die ik mezelf regelmatig stelde. Ik ben nergens goed in. Ik ben een grijze muis (althans dat was mijn overtuiging). “Copy/paste” was mijn passie: zelf geen keuzes durven maken, maar alles afkijken van een ander. Mijn beste vriendin maakte tijdens de les handenarbeid op de lagere school een kussen met grote smurf erop. Dus ik ook, want ik had zelf geen inspiratie. Mijn moeder keurde mijn kledingkeuze af, dus ik paste me aan aan haar kledingstijl. Er was veel ruzie en spanning thuis, dus ik zorgde voor iedereen en was een lief kind.

In mijn vorige relatie, liet ik mijn partner volkomen vrij. Ik cijferde mezelf weg vond alles goed. Waarom? Ik hoopte dezelfde liefde, steun en toewijding van hem terug te krijgen. Het tegendeel was waar, we groeiden juist meer uit elkaar.

Emoties niet voelen, bang om mensen te kwetsen en kwijt te raken. Ik deed er alles aan om een lief kind, lieve partner of vriendin te zijn. Ik enige dat ik echt wilde was liefde terug krijgen, erkenning en aandacht: je bent goed zoals je bent, je bent het waard, je mag er zijn. Maar door mezelf te ontkennen, mezelf weg te cijferen, kreeg ik juist niet wat ik wilde.

Ik voelde wel altijd een enorme drang naar vrijheid. Ik wilde het zelf bepalen, het is mijn leven, ik kan het zelf, ik wil geen angsten, angsten die niet van mij zijn maar van een ander.

Wat is mijn grootste angst?

Fear your biggest fears zeggen ze wel eens. Tijdens een ‘helende reis’ kwam ik er achter dat ik bang was om compleet mezelf te zijn, om te ZIJN. Om voor mezelf te kiezen. Want wie ben ik nou echt? Ik ben bang om afgewezen te worden, het niet goed te doen, kritiek te krijgen, bang om het leven daadwerkelijk aan te gaan, bang om te voelen.

En wat wil ik nu echt? Ik voelde angst om geen baan te hebben, geen eigen inkomen, moeten leunen op mijn man en bang voor totale overgave. Ik had op dat moment geen baan, die had ik opgezegd en was zoekende. Maar wat nu?

Draaien, afsluiten, niet voelen, vluchten. Wat gebeurt er als ik gewoon ben wie ik ben? Wat is er nu? Angst voor het onbekende, angst voor wat ik niet weet, wat is dan mijn passie, mijn potentieel? Waar gaat het heen, ga ik genoeg geld verdienen? Kan ik dit wel, wie zit er op mij te wachten? Wat is mijn kracht, mijn toegevoegde waarde? Wat als het niet lukt, dan ben ik een mislukkeling, complete afgang. Zie je wel, ik stel niets voor. Ik kan het toch niet. Mijn interne saboteurs gingen compleet met me aan de haal.

Vragen

Ik heb mezelf de volgende vragen gesteld:

In relaties met jezelf en anderen, je baan, wat houd je tegen om zelf te durven zijn? Welke rol heb je gespeeld? Wat heeft het je gekost? Wat gebeurt er als je je diepste angst/wens boven laat komen?

Stapje voor stapje, laagje voor laagje, heb ik alle muren afgebroken en ben ik tot mezelf gekomen. Oude overtuigingen, oude beloftes dienen niet meer. The Journey heeft me inzicht gegeven in alle rollen die ik heb gespeeld. Vroeger had ik alleen liefde voor een ander, nu heb ik dat voor mezelf. Alle kracht, liefde, erkenning die ik buiten mezelf zocht, zitten in al in mij. En ik kan deze gevoelens op elk willekeurig moment weer oproepen.

The Journey heeft me vrijheid gegeven. Vrijheid om mijn gedachten positief te beïnvloeden, afscheid te nemen van het verleden en in het NU te staan. Wil je dit ook? Neem dan contact met met op.